Back to Top

Over Rozanne van Heiningen


flaminga

Mijn naam is Rozanne van Heiningen, dansdocente in moderne dans, dansexpressie en klassiek ballet. Ook heb ik een opleiding tot poppenspeelster gevolgd
Na mijn HBO studie voor dansdocent aan de Rotterdamse Dansacademie, heb ik een aantal jaren gedanst in het buitenland. Terug in Nederland heb ik mijn leven hier weer opgepakt. Een tijd lang heb ik in de natuurwinkel (Ecoplaza) gewerkt; voeding en gezondheid zijn voor mij erg belangrijk en wil daarbij zo veel mogelijk het milieu besparen. Dit is dan ook een boodschap die ik graag uitdraag: onze kinderen zijn onze toekomst, wees zuinig op ze en wees zuinig op je leefomgeving, zodat onze kinderen een mooie toekomst hebben!

Na de zwangerschap van mijn dochter, raakte ik in een postnatale depressie. Heb verschillende therapieën gevolg en ben poppen voor mijn dochter gaan maken; het gaf me rust en ik vond het ontzettend leuk. Totdat ik tafelpoppenspelen ontdekten, wauw, dat wil ik ook gaan doen. Het idee om deze tafelpoppenspelen met dans te combineren was “geboren” dit heb ik in de afgelopen jaren verder ontwikkeld.

De poppen maak ik allemaal zelf van verschillende materialen. Ik gebruik verschillende technieken door elkaar zoals het vilten van poppen, papierpulp , veren, stof, schuimrubber. Ik heb iets in mijn hoofd om te maken; dan begint het proces van creativiteit. Elke pop heeft weer zijn eigen karakter. Hoe meer ik er mee speel hoe levendiger ze worden.
Ook maak ik poppen in opdracht, wat ik ontzettend leuk vind dat er poppen bij andere gezinnen leven. Zelfs voor volwassenen maak ik poppen!

Mijn avontuur begon bij het Stadsdeel West, daar zochten ze iemand om peutergym te geven maar die konden ze niet vinden en mocht ik met mijn Roos Dansverhalen beginnen.
Vandaag de dag heb ik vele scholen, kinderdagverblijven, bibliotheken (oa van Amsterdam) en gezinnen (om kinderfeestjes te geven) bezocht om Roos Dansverhalen te doen met de kinderen.

Roos dansverhalen is inmiddels uitgegroeid tot een begrip, waarbij ik ook steun bied aan ouders die verdieping zoeken bij het maken van (beter/ander) contact met hun kind.
Daarnaast geef ik voedingsadvies en kunt u met allerlei vragen terecht om zo samen tot een oplossing te komen.

Ik ben Rozanne, dansdocente, poppenspeelster en moeder.

Rozanne danst, gefilmd door Mona Veld


IMG_4259

flaminga klein