Over Rozanne

Mijn naam is Rozanne van Heiningen, dansdocente in moderne dans, dansexpressie en klassiek ballet. Daarnaast heb ik een opleiding tot poppenspeelster gevolgd.

Na mijn HBO studie voor dansdocent aan de Rotterdamse Dansacademie, heb ik een aantal jaar in het buitenland gedanst, onder andere in Parijs bij de Moulin Rouge.

Na de zwangerschap van mijn dochter, raakte ik in een postnatale depressie. Heb verschillende therapieën gevolg en ben poppen voor mijn dochter gaan maken; het gaf me rust en ik vond het ontzettend leuk. Totdat ik tafelpoppenspelen ontdekten. Het idee om tafelpoppenspelen met dans te combineren was ‘geboren’.

Hella Flaminga - Roos Dansverhalen

De poppen maak ik allemaal zelf van verschillende materialen. Ik gebruik verschillende technieken door elkaar zoals het vilten van poppen, papierpulp , veren, stof, schuimrubber. Ik heb iets in mijn hoofd om te maken; dan begint het proces van creativiteit. Elke pop heeft weer zijn eigen karakter. Hoe meer ik er mee speel hoe levendiger ze worden.
Ook maak ik poppen in opdracht zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Mijn avontuur begon bij het Stadsdeel West, waar ik in een gymzaal mocht beginnen met mijn Roos Dansverhalen.
Vandaag de dag heb ik vele scholen, kinderdagverblijven, bibliotheken (oa van Amsterdam) en gezinnen (voor een kinderfeestjes) bezocht om een Roos Dansverhaal te geven.

Naast Roos dansverhalen weet ik veel over voeding, kruiden, half edelstenen, lees ik veel en schrijf ik zelf een boek.