feestfoto
10 juli 2016, mijn dochter wordt weer een jaar ouder! Oh jee, wat gaan we nu weer doen? Het is voorbij met de cup cakes versieren en naar de Efteling vind ik echt te veel. Wat dan??? Natuurlijk heeft mijn dochter ook ideeën en daar luister ik ook naar, zeker nu ze alweer 10 wordt. Ik zal jullie mijn 7 quicke tips geven maar dit zullen er veeeeeeel meer worden in mijn volgend blog.

Tip 1:
Maak samen met je kind de uitnodigen; bij de HEMA koop je wat gekleurd karton, vouw ze dubbel en laat je kind iets moois op de voorkant tekenen, plakken, of stempelen. Zelf schrijf je de binnenkant de uitnodiging. Geef ze aan de ouders, dan hoef je ze niet op te sturen.

Tip 2:
Gebruik een origineel thema; ik heb een ontzettend leuk boek gevonden via: http://www.abc-antroposofie.nl zoek naar “kom je ook op mijn feestje?” met 240 spelletjes en thema’s, het kost € 6,90 bij deze site!!!

Voor een thema kun je ook naar de natuur kijken: in welk jaargetijden zit je nu? Wat kun je allemaal buiten vinden? Mijn dochter is in de zomer jarig dus mooi weer. Ik denk dan aan strand, vliegers, water, zandkastelen, bloemen….Waar denk jij aan?
Je kunt vliegers maken;(http://www.knutselopdrachten.nl/knutselen/seizoenen/zomer/knutselen_vlieger_van_papier.shtml) of mooie bloemen van vloeipapier ( http://hobby.blogo.nl/2014/05/25/hoe-bloemen-van-zijdepapier-of-crepepapier-maken/) of van wc rolletjes, doosjes enz een mooi kasteel met z’n allen maken. Deze activiteiten kun je zelfs buiten doen wanneer je alles goed voorbereid de dag ervoor. Buiten kun je een speurtocht doen, blijft leuk, zeker wanneer je op het thema verder gaat.

Tip 3
Hou het feest je thuis, in de tuin, het park of in een speeltuin. Wanneer je buitenshuis gaat, neem dan de spullen mee in een (geleende) bakfiets, boodschappen karretje, laat de ouders ook wat dragen, of gewoon in een doos achter op een fiets met snelbinders. Wanneer je het binnen doet zorg je dat de meest spullen uit de kamer zijn, zo heb je geen stress dat er iets kapot gaat of kwijt raakt en kunnen de kinderen vrij bewegen en spelen.

Tip 4:
Maak zelf je taart een dag van te voren, evt samen met je kind, dan begint het feest al een dag eerder! Ik zelf kies voor een gezonde maar lekkere taart zodat de kinderen niet een overschot aan suikers binnen krijgen; het is niet goed voor het kind, we geven kinderen al ongemerkt veel te veel suikers (zie boek: 100 % suikervrij voor kinderen).

Hier een voorbeeld van een heerlijk chocolade-perentaart

Chocolade perentaart met hele peren

Ingrediënten voor een taartje van 20 cm
150 gr amandelmeel
40 gr cacao
4 eieren
150 gr gesmolten roomboter
2 tl bakpoeder
3 – 4 el agavesiroop
6 kleine handpeertjes
Snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)
Meng het amandelmeel met het bakpoeder, een snuf zout en de cacao in een kom.
Klop met een garde één voor één de eitjes door het beslag.
Spatel nu de gesmolten roomboter door het beslag.
Voeg tenslotte de agavesiroop toe. Hoeveelheid is een beetje naar wens. Je kunt dit ook vervangen door maple syrup, suiker, honing of stevia.
Schil de peertjes, maar laat het steeltje zitten. Verwijder wel even het klokhuis.
Vet een springvorm van 20 cm in met een bakspray.

Tip 5:
Maak je eigen slingers en versiersels. Ede Bunk van “de feestvlooien” ( http://www.feestvlooien.nl/ ) kan je daar heel goed bij helpen, zij heeft super ideeën met kranten; goedkoper kan bijna niet!

Tip 6:
Maak met de kinderen popcorn in een grote pan, het is zo’n mooi gezicht om van een bodem maïskorrels een hele pan vol popcorn te krijgen!

Maken van popcorn:
doe een beetje olie (bio cocos olie) in een grote pan. Laat de olie heet worden, je kunt dit testen door een maïskorrel in de pan te doen, wanneer deze gaat borrelen, is de olie heet genoeg. Strooi nu de hele bodem vol maïskorrels en doe de deksel op de pan, vuur wat warmer maar blijf wel regelmatig de korrels opschudden zodat ze niet verbranden. Belangrijk dat je de deksel op de pan houd zolang je de maïskorrels hoort ploffen tegen de deksel, want dat gaat er op een gegeven moment gebeuren ( ze schieten echt uit de pan als de deksel er niet op zit en deze net gepofte maïskorrels zijn super heet!).
Eerst ploft er een maïskorrel tegen de deksel, daarna ploffen er steeds meer, tot het stopt met ploffen. De popcorn is klaar. Doe de popcorn in twee verschillende schalen; 1 met wat (himalaya) zout, 2de met een (cocosbloesem) suiker. Eet smakelijk en gelijk een leuke activiteit.

Tip 7:
En…..vooral ontspannen en genieten, voor je het weet is het feestje al voorbij en dan zou het jammer zijn wanneer je er zelf ook niet van genoten hebt 😉

Heb je een paar tips die je kunt gebruiken, neem deze tips dan mee in je voorbereiding van jouw kinderfeestje.

Laat me weten in de comment-box wat jouw ervaring was en heb jij nog tips voor mij en voor de andere lezers?

Wist je dat ik ook graag op jouw feestje kom met Roos Dansverhalen? Met de kinderen een poppenspel bekijken (zonder poppenkast) en dan heerlijk dansen

www.roosdansverhalen.nl